Thursday, July 14, 2011

::temporary feeling::

ok malam ni let discuss bout "TEMPORARY FEELING"
ape yang dimaksudkan dengan temporary feeling actually? ok temporary feeling ni sebenarnye perasaan MINAT kita pade sumone bila pertama kali kenal dengan that person atau nak lebih pahamnye, let say, kita beli something, memula kompom gila sayang kan? jage bagai nak rakk! tapi lama lama bila benda tu dah buruk, dah tak lawa, kita mesti abaikan? m i right? so paham teorinya sekarang? 

temporary feeling ni BUKAN perasaan CINTA tau.. it is more to SUKA.. kita suka dia.. so kita nak dia jadi kawan kita.. nak selalu ada sebab dia sorang je yang baru muncul dalam kotak hati kita.. selalunya, temporary feeling ni terjadi kat sorang je.. susah nak pindahkan kat orang laen, so kita akan avoid untuk berkenalan dengan orang lain.. cewahhh!! konon kononnya cintaa bagaii la tuh? haiyaaa~ temporary feeling boleh berubah pada orang laen but it will takes a lot of time.

sekali kita terjebak dengan temporary feeling, memang susah nak berpatah balik laa.. macam biasa, it takes a lot of time untuk mengatasi perasaan tu.. kalau dapat atasi that temporary feeling tu pun dengan cara, kita kenal someone else.. so yang lama tu kita lupakan.. well........ dah nama pun TEMPORARY FEELING kan? (angkat angkat kening) 

normally, temporary feeling ni akan terjadi bila kita baru lepas break.. hadoii! dugaan tu dugaan.. sebab ape? sebab lonely.. you are lonely and need sumone just like your past to care about you.. so sesedap anggur je kita TERjatuh hati kat sumone.. perlu diingatkan lagi, HELLO!! itu just  YOUR TEMPORARY FEELING je okey.. so just give your heart a space.. ok je kalau jadi single in long term.. thats nothing to be shamed.. and remember, jangan nak cuba mengorat orang laen kalau kita still sayang kat EX kita tu ehh.

macam mana kita nak deal dengan temporary feeling??
ohh sangat susah.. nak halau perasaan yang dah sebati dengan jiwa it tOo hard to do..cuba kenal dengan someone else tu bukan cara terbaek sebab you already crush on him and u can only see him in someone else eyes.. so biarkan je temporary feeling ni dalam hati kita.. lama lama nanti bila dah tiba masanya, insyaallah perasaan tu akan hilang.. dah nama pun temporary, so its will gone sooner or later..

tapi kalau tak hilang jugak, that mean bukan temporary feeling laa tuh.. tu cinta laa maknanya kot.. tapi untuk tentukan perasaan tu temporary feeling or cinta, make sure perasaan tuh akan stay ngan kita lama lorhh.. 3bulan.. 4 bulan.. 5 bulan.. sanggup tunggu? kalau sanggup, ok laa tuh.. gud luck! hekhekk =))



p/s : jangan salah or marahkan seseorang tu kalau cinta anda tidak dibalas serta merta.. kerana ia mungkin hanya temporary feeling.. who know rihgt? so chill ok.. kalau dah dia ditakdirkan untuk anda, insyaallah, at last dia tetap akan jadi HAK MILIK anda.. <3 

2 comments:

  1. ok saya akan tunggu...-32-

    ReplyDelete
  2. cilok mana wehh, sepak laju laju nak?

    ReplyDelete