Friday, January 7, 2011

::ila maluuuu::

(#, # ) maluuu.. 

tu je yang sy dapat gambarkan.. malu mesti ada sebabkan? mana ada orang malu tak tentu pasal betul tak? sendiri maw ingat laa.. tapi hari ni memang sy malu tahap tapir sumbing la kawan.. ok ok.. macam ni story sebenarnya.. meh sy cerita meh.. 

semalam sy dikejutkan dengan berita yang menyatakan laptop kesayangan sy jatuh sakit.. memang gelabah la kalau laptop ni jatuh sakit lagi.. hari tu dah demam.. masuk ward smpi blablablaa hari(xegt bpe hri) lepas tu dalam 2 3 minggu lepas masuk ward, laptop kesayangan ni dimandikan pulak oleh adik bongsu dengan air milo.. lagi la sy gelabah.. disebabkan sy ni penyabar, sy relax je.. naseb baek tak de pape.. just melekit lekit sikit.. ada satu hari tu sampi semut datang laa..
(nsb baek smut2 tu x bermastautin kt laptop sy)

semalam punya nak dijadikan cerita, tiba tiba keypad lappy ni buat hal(ape keypad2.. keyboard la ngekk.. ok ok keypad kt keyboard.. haha) tekan huruf U,I,O,J,K,L tiba tiba laen yang naek.. ape yang naek? hahh.. sekali naek number sudaa.. no 4,5,6,1,2,3 nehh! gelabah la Dalila Halim.. tak pikir panjang dah, terus teringat kes lappy dimandikan dengan milo tempoh hari.. mati mati ingat nak rosak dah.. dengan gelabah + mati akal + sengsara + give up bagaii, sy pun talipon la elien.. konon konon nak mengadu pasal lappy ni la(bab2 lappy dia terer)story la kat dia then dia suh bawak pegi kedai..

ingatkan dia tawu pasal num look tuh.. tapi sy rase maybe dia tawu kot cuma tak teringat.. lagipun elien tu tak tengok keadaan lappy sy kan.. ok laa.. sy ikut ape yang dia suruh.. bawak pegi kedai.. 

*tenkiu elien sebab sanggup dengar keluhan sy smlm*
(:

so tadi petang sy keluar la dengan adek adek pegi econsave.. tujuan nak hantar lappy ni laa.. sampai je kat kedai pakcek tu, dengan seap buat muka risau sy story punya story.. yang tak tahan seap tunjuk demo lagi.. memang semangat gila.. lepas tu dengan selamber je pakcek tu tersengeh then dia cakap "memang la tak naek huruf dah kamu pegi active kan num look.. so naek la number.. perghhh... maluuuuu sehhh.. bayangkan pakcek yang tak penah nak senyum tu tiba tiba boleh tersengeh tengok gelagat sy.. haishhhh.. memang malu Ya Allah.. time tu rase macam nak masuk dalam jubah yang ade bersangkut kat depan kedai pakaian depan kedai pakcek tu pun ade.. rasa macam nak bertukar jadi patung cendana pun ada..  memang maluu.. arghhh... tak nak dah pegi kedai pakcek tuh.. sy maluuuuuu amat.. ni semua sebab elien..(nk slhkn elien jgk)hahaha *sorry*

dah malu sangat, sy cover la sikit(ckit kah?) ntah... banyak la jugak kot.. mesti la kena cover, kedai tu ade anak teruna kot.. lepas tu ade customers lain kot.. hamba hamba Allah tu semua pandang.. adoyaii.. time tu rasa macam tak cukup nafas.. ingat nak buat buat pengsan dah.. tapi memandangkan ade adek adek, tak kan nak ajak dorang pun buat buat pengsan gak kan.. karang tak pasal pasal pakcek tu pun pengsan sebab tekejut.. mane tawu kot kot dia ade heart attack ke kan.. hahh puncaaa.. so untuk menutup kemaluan atau erti nama lain, MALU, sy pun story la pasal lappy dimandikan dengan milo(knon2 nk bgtwu yg mslh keypad/keyboard tdi sbb milo tumpah la) so pakcek tu pun buat relax then pesan kalau keypad/keyboard tu stat gelong, terus bawak datang kat dia.. (tapi for sure keypad tadi gelong sebab my own mistake) sy pun semakin steady then at last hanya mampu say thanks kat pakcek tu & terus mengangkat kaki.. dalam pejalanan tu kami adek beradek ape lagi.. gelak terbahak bahak laa.. hambekk.. eee...!! malu sangat taw >,<

::dalam dilema::
KEYPAD KE KEYBOARD KE KEYPAD DI KEYBOARD??
SUMBODY PLEASE ANSWER ME


rase macam nak gelak guling guling pun ade
naseb baek public
hahahah~
(tu sume kenangan)
(:


tQ to Ika n Ati..
sebab tak tinggalkan kakcik kat kedai pakcek tu tadi.
tQ jugak sebab kome tahan gelak time depan pakcek tu..
steady~
sayang kome taw.. 

10 comments:

  1. num look? num lock? kt mna bnda tuh ila?

    ReplyDelete
  2. ohh hrp maaf.. typing error.. num lock.. hee~
    klu kt lappy ila, dia duk sblh button delete.. kehkehh.. cbe awk tgk ada x kt awk.. ila rs sume ade kot..

    ReplyDelete
  3. owhh ada ada..laptop owg dia tuleh num lk jaa.. :)

    ReplyDelete
  4. ha sme la ila pn.. num lk gak.. pcek tu sbut num lock.. tu yg twu tu.. klu tdk haramm xtwu minatang pa.. :p

    ReplyDelete
  5. owhh, owg igtkan num lock tuh functionnya lock num, rupanya terbalik aa?

    ReplyDelete
  6. num lock tu dia lock hruf yg ade no skli kt keypad hruf tu.. mcm kt hruf jkluio.. dia lock hruf tu then no la plak yg bfungsi.

    ReplyDelete
  7. haaaaa........huhu..tuiittt2 kakcik..kmo ade trtggl crite la..kmo x cite pon sal kmo x rti nk kuan an kete 2..eka ddk ats---- 2...hahahha...pape pon sesame..syg kmo kge..:)

    ReplyDelete
  8. eka : hohoO~ xley2.. yg tu lg mlwak kan.. lg maluuu.. xmo laa.. shutt deam.. rhsea kita b3 je ok..
    alyaa : tnkiu kakak (:

    ReplyDelete
  9. hahhaa, tau dahh, ngehhh^^

    ReplyDelete