Thursday, December 23, 2010

::mahukan penukaran::

Salam.. wahh lame gile sy tak update blog.. humm biase laaa.. amat keterlaluan kesibukan sy sejak akhir-akhir ni(pdhal x bz mn pn)hehe.. ok ok.. tak kisah tentang itu.. ade la sedikit dua dikit hal yang menyebabkan sy tak update blog(sng cte, ila xde idea nk update ape)



hari ni baru ade idea nak mengarang.. macam mane sy ley ade idea plak nak mengarang?? ntah..... tibe-tibe je.. maybe sebab connection amat laa bagus.. well...... tawu je la tenet kat rumah macm mana.. amat laju.. kadang-kadang belum sempat click, dah kuar laman web yang nak d'search(nmpk beno nipu nye yong)
hehe... bukan tipu laaa tapi nak cube gambarkan betape lajunye tenet kat rumah.. wahhh... bangge gile kamu ila... tak elok.. opsss.. ok ok.. sy tak bangge malah bersyukur yang teramat sangat... amin.. (tadah tangan gsok muke) 

so kesimpulannye sekarang sy ade kat rumah(hometown)sedang menghabiskan sisa-sisa cuti sem selama 20hari.. agak lame... (:

eh, ehh.. dah panjang sy celoteh... so back to my title post la.. PENUKARAN.. hahh!! tukar plak..wachakkk... bertukarrr.... huhh!! apenye? tukar jantina? haishh.. nope! (sy bangge jadi salah sorang daripada kaum hawa) tukar baju? tiap hari..(mcm xmsk akl je bab tkr bju pn nk bgtwu dlm blog) sume orang tukar baju kot.. then?? tukar blog title laa.. tapi tibe-tibe je rase macam nak tukar jadi 
::cacatan qaseh-ila or ::cacatan harian qaseh-ila

tapi........ ade sedikit masalah problem.. setelah dipikir-pikir, kalau sy ambik tajuk ::cacatan harian qaseh-ila:: bermakne sy kena tulis semua(almost)tentang ape yang jadi pade sy dalam mase sehari tuh.. hishh.... tak semua bende kite ley share with other right? tambahan pulak sy ni bukan la seorang yang pandai nak menulis ni.. semua depend pade mood.. tak kan la tiap-tiap hari nak update blog(kmpom2 ley amek story tu then wat nOvel) tak mo la sampai macam tuh.. sy bukanye artis pun kan.. adeyshh... jemm terus.... 

haaaa... tapi kalau pikir-pikir untuk kedua kalinye, sy ni bukanye bodoh tahap stupid sangat sampai tak ley nak menulis alaa-ala mengarang.. tak pe..... nothing imposible kan.. tak cube tak tawu.. kalau nak story pun story bende yang agak-agak patut laa.. ila ade akal.. ade otak.. so boleh pikir mane yang patut n mane yang tak patut.. dah, dah.... tak payah nak serabutkan kepale.. try je yang mane mampu.. mengarang ni kene tulus dari hati.. ape-ape pun semua kene ikhlas.. kalau ikhlas, insyaallah.... dont worry.. 
(wahhh.... amat +ve.. membina!!)

kenape qaseh-ila......?? name sy kah? enggak ahh..... (#,# )
tentang name qaseh-ila.. mesti ade yang tanye kenape qaseh-ila tu tak lekang kat blog ni(ade ke yang tnye?)heee.... ade kot.. ok.... sebab ape? sebab........ sy rase amat selesa bila gunakan name tersebut.. name sy dalila tapi member-member panggil ila.. sy suke sangat name qaseh(dia pn ske gak) so..... sy cantumkan qaseh+ila = qaseh-ila..

tentang pemilihan tajuk, nanti sy try tanye pendapat si awak-awak sy, tajuk mane yang agak-agak sesuai sy nak digunekan untuk tajuk blog ni.. so dalam mase terdekat ni(after dpt jwpn dr si awak-awak)sy akan segera melakukan penukaran... insyaallah...

chill~ 


8 comments:

  1. wahh, dh lain..blog dia dh jd tuleh yellowyellow.. ;)

    ReplyDelete
  2. tapi napa dah x nmpak?

    ReplyDelete
  3. waaa, saya pon mau itu, doa itu, mau curi..ngee~

    ReplyDelete
  4. tadaa.. nk curi?? try laa... xley punyerrr.... ahakss~ (:

    ReplyDelete
  5. haha, saya mau curi idea jaa.. :) buleh naa?

    ReplyDelete
  6. curi idea kaa... buley, buley.. silakan besila.. (:

    ReplyDelete